Avel

Bárður från Himmelsrum
Bárður är en femgångshingst med fantastiskt lynne. Han är mjuk och smidig i sina rörelser med tölt och pass som absolut starkaste gångarter. Bárðurs stam är riktigt spännande, med pappa Askur från Håkansgården, som är den första svenskfödda hingsten med Hederspremie för sina avkommor. Askur är dessutom flerfaldig Svensk mästare och världsmästare. Mamma Brá från Mörtö bedömd till första klass med hela 8,38 för ridegenskaper och hon är även tävlad bl.a på SM.

BLUP 114
Exteriör 7,91
Ridegenskaper 8,30
Totalt 8,15

f. 2003
e. Askur från Håkansgården ELIT och nu även Hederspremie för sina fina avkommor, exteriör 8,29, ridegenskaper 8,87, totalt 8,64 
u. Brá från Mörtö. Brá har en mycket fin bedömning ridegenskaper 8,38, exteriört 7,85, totalt 8,17. Brá har tävlats med stor framgång. Brá är dessutom mormor till den välkända hingsten Oddur från Mörtö. Även Oddur har Askur från Håkansgården som far och Oddur har en exteriör på 7,91, ridegenskaper 8,58 och totalt 8,31. Oddur tävlas framgångsrikt med fina placeringar på SM och även tävlats på VM. 
ue. Svalur frá Glæsibæ, ELIT

Bárður har ett enastående bra lynne och mycket bra gångarter. Vill du betäcka ditt sto med denna härliga hingst kan du välja på olika betalningssätt. Antingen uppdelat som språngavgift i år och levande fölavgift när fölet är fött eller hela beloppet och med möjlighet till ombetäckning vid ev. utebliven dräktighet.

Kontakta Nina för mer information.

I Himmelsrum har många hästar fötts upp. Nina har bedrivit avel på islandshästar sedan 1987. Nina är även internationell avelsdomare och gaedingakeppni-domare. Genom åren har ca 150 stycken föl fötts upp och vi har alltid hästar till salu i olika åldrar.